Diademe mireasa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Diademe mireasa

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cuprins

Diademe mireasa

Coronite mireasa, diademe mireasa sau tiara mireasa sunt cam acelasi lucru. Coronita unei mirese este un accesoriu nelipsit. De obicei coronita se asorteaza cu rochia si bijuteriile.

Poate fi cu multe pietricele sau simpla, cu diferite modele cu frunze, flori sau linii sau incarcata cu modele, daca rochia permite, cu diamante sau pietre Swarovski, daca bugetul permite. Totul depinde de preferinta miresei. Coronita o aseamana cu o printesa, iar in cadrul cununiei religioase mirilor li se pune pe cap alte coroane pentru a reface nunta din Cana Galilei. Aceste coronite de mireasa sunt de neinlocuit, daca voalul se poate inlocui cu o floare de par, coronita nu.

Mireasa este o printesa, iar coronita ii da acest statut solem. Trebuie sa fie demna ca o poarta. Coronita o diferentiaza de celelalte fete care participa la nunta. In cultura populara coronita era din flori naturale, de obicei albe si reprezenta puritatea miresei, alaturi de voal si rochie. Cu timpul materialul din care era confectionata s-a schimbat: plastic, metal pretios sau semipretios, au mai fost adaugate culori roz, rosu, bleu, in functie de rochia mieresei. mai mult despre[1] Cele mai frumoase diademe si voalete pentru mirese
de Iulia, 24 Martie 2009
Cele mai frumoase diademe si voalete pentru mirese


Moda mireselor, daca o putem numi asa, este in continua schimbare. Ceea ce pana ieri parea un element de nelipsit, astazi nu mai reprezinta un "must have". Cu toate astea, anumite elemente ce definesc mireasa raman neschimbate: diadema si voalul.

Mai nou insa, miresele pare ca s-au intors in timp si astfel au adoptat noi concepte in materie de look. Unul dintre cele mai noi trenduri in materie de accesorii pentru mireasa il reprezinta voaleta.

Ce este aceasta voaleta? Voaleta, asa cum ii spune si numele este un voal foarte fin, o tesatura rara, in forma de retea, foarte fina, fie cusuta cu fir de argint, fie incrustata cu pietre. Aceasta se prindea de cele mai multe ori la palariile femeilor si acoperea fata partial sau total. Extrem de feminine, voaletele au inceput sa se regaseasca si astazi in cadrul vestimentatiei mireselor care vor sa incerce ceva cu totul inedit.

Cele mai populare raman insa diademele clasice. Cu toate ca locul lor a fost inlocuit de mai noile bijuterii pentru par, diademele (coronite sau tiare) se mentin inca, reprezentand alegerea celor mai multe mirese. Acestea se spune ca sunt ideale pentru a completa o asemenea tinuta, se pot asorta destul de usor, existand o foarte mare varietate de modele, se asorteaza frumos pe orice nuanta de par si, mai mult, se potrivesc oricaror coafuri.

Destul de agreate sunt insa si diademele foarte subtiri, acelea stil bentita, finute si usor de intrebuinat. La alegere, viitoarele mirese pot purta sau nu voal. Acest tip de diademe se aleg, de obicei, atunci cand tinuta este prea incarcata si presupune lipsa altor accesorii incarcate.


Pentru miresele care vor sa socheze, exista diademe dintre cele mai moderne, avand diferite forme, culori si materiale. Insa cele care doresc un asemenea accesoriu trebuie sa tina cont de intreaga tinuta. Astfel, daca optezi pentru o rochie stil "princess" sau una "victoriana", o asemenea diadema te-ar pune intr-o lumina proasta, prin amestecul de stiluri. Daca insa te decizi sa porti o rochie scurta cu o croiala tinereasca, aceasta este binevenita.


citeste mai mult[2]


Tiare, diademe si coronite: accesorii regale pentru mirese

Cand esti mireasa iti este permis orice. Acum sunt la moda coronitele de par cunoscute si sub numele de tiare. Tiara este un accesoriu de par omniprezent in cadrul nuntilor regale. Daca vei purta o astfel de bijuterie te vei simti ca o printesa. Dar, tine cont de urmatoarele lucruri.

Daca ai fata rotunda alege o tiara inalta sau una cu varf pentru a-ti lungi fata. Tiara argintata, cu perle de sticla, disponibila la Tria Alfa, la pretul de 168.99 ron, este alegerea ideala.

Daca ai fata lunguiata alege o bentita sau o diadema ale carei detalii se extind mult si pe partile laterale. Un exemplu ar fi tiara argintata cu perle si elemente swarovski (219.99 ron).

Daca ai fata ovala evita diademele inaltate care nu fac altceva decat sa-ti lungeasca fata si opteaza pentru o diadema stil bentita. Alege bentita aurita pentru mireasa cu elemente swarovski, 219.99 ron, de la Tria Alfa.

Daca rochia ta de mireasa nu este in totalitate alba si are insertii de alte culori, atunci poti alege o coronita de par din aceeasi nuanta. Se recomanda o tiara ivoire cu perle si elemente swarovski, 168.99 ron.

Daca rochia ta de mireasa are insertii si aplicatii extravagante: trandafirasi, perle sau broderii sofisticate, opteaza pentru o tiara care sa contina elementele ce se regasesc si in rochia ta. De esemplu, tiara din cristale de sticla de Cehia si perle, 54.99 ron sau tiara argintata cu trandafiri, 119.99 ron.

Daca rochia ta de mireasa este simpla, clasica si eleganta alege o tiara-bentita cu un element simplu care sa-ti infrumuseteze coafura. Bentita argintata de mireasa cu sticla murano, 54.99 ron sau bentita argintata de mireasa cu perle si cristale din sticla, 87.99 ron.

Daca ai parul scurt, cel mai bine se potriveste o bentita/coronita fara detalii extravagante sau o diadema cu un design delicat, care sa nu necesite multe agrafe pentru fixare. Coronita argintata cu elemente swarovski, 168.99 ron sau bentita argintata pentru mireasa cu elemente swarovski, 87.99 ron.

Daca ai parul lung si ai decis sa porti o coafura stransa la spate, agrafele si acele de par Tria Alfa decorate cu cristale sau pietre in forme spectaculoase sunt ideale. Acestea vor da un aer princiar coafurii. Agrafa de par argintata mireasa cu perle si elemente swarovski, 87.99 ron; pieptan argintat cu perle, 109.99 ron; ac de par fluture argintat cu perle din sticla, 87.99 ron; pieptan argintat cu perle si elemente swarovski, 87.99 ron; pieptan mireasa argintat cu perle, trandafiri si cristale, 168.99 ron.

Tine cont de sfaturile noastre:
O tiara joasa este perfecta pentru femeile care aleg un coc impresionant, ce nu trebuie eclipsat de alte accesorii. O tiara inalta este perfecta atunci cand alegi o coafura simpla si accentul se pune pe accesorii mai degraba decat pe coafura in sine. Accesorizeaza-ti intotdeauna culoarea metalului tiarei la bijuteriile de mireasa.

Sursa: mai multe detalii[3]


Cum sa porti o diadema de mireasa

Daca incepeti sa va alegeti stilul favorit de trusou de nunta, veti observa o colectie de diademe (sau tiare) in majoritatea magazinelor pentru mirese. Acestea scanteiaza, stralucesc, si pur si simplu „striga” sa fie probate. Majoritatea viitoarelor mirese nu pot rezista sa nu incerce cel putin cateva dintre ele. Inainte de a face alegerea finala insa trebuie sa intelegeti mai intai cateva lucruri despre modul cel mai potrivit de a purta o diadema nunta.

Exista diverse stiluri de diademe

Cand spunem “diadema”, majoritatea dintre noi se gandeste la tipica diadema de printesa – diamante sau cristale montate in argint sau in aur alb, sclipind vesel intr-o montura filigranata realizata simetric in jurul unul punct central. In realitate exista mai multe variante diadema de mireasa. Exista diademe mirese cu perle, cu diverse combinatii de perle si cristale. Si nu toate sunt montate in argint. Puteti cumpara de asemenea diademe din aur sau placate cu aur. Forma diademelor poate varia si ea. Puteti alege un model diadema de mireasa gen bentita care sa va stranga parul – cu una, doua sau trei benzi – sau un model in forma de V intors care sa fie purtata pe frunte. Exista si modele diadema de mireasa gen coroana, care au latime mai uniforma decat cele clasice stil printesa (si care se potrivesc unei coafuri mai bogate spre deosebire de modelele ascutite).

Piepteni si panglici

Structura diademelor poate fi de asemenea diferita. Diversele moduri de realizare a diademelor determina modul in care se prinde diadema de mireasa pe cap. Unele au mici piepteni atasati de fiecare parte, aproape de capatul benzii, pentru a putea prinde cu mai multa siguranta diadema in ambele parti. Altele – denumite diademe-piaptan – sunt montate pe un singur piaptan mare care poate fi asezat prinzand parul din fata spre spate. Mai exista si modele care au agrafe la capete sau panglici, astfel incat puteti folosi parul sau agrafe pentru a fixa diadema pe cap. Cand va alegeti diadema de mireasa trebuie sa tineti cont de coafura mireasa si de modelul potrivit pentru a o fixa cat mai usor.

Printesa, Regina Frumusetii sau mireasa? Este vorba despre nuanta

Printesele si reginele frumusetii poarta diademele in public, mai ales ca simbol al statutului lor. Este vorba despre ceea ce (si nu cine) sunt. O nunta, pe de alta parte, vorbeste despre mireasa si nu despre statutul de a fi o Miss. Din acest motiv, diadema miresei da o nota diferita de cea a printeselor sau a reginelor frumusetii. O diadema pentru mireasa subliniaza aspectul miresei. Daca veti compara fotografiile de la nunta Printesei Diana de Wales cu cele oficiale in care poarta diadema familiei Spencer, de exemplu, veti observa diferenta dintre Printesa Diana si mireasa Diana (pentru fotografii, vizitati site-ul images.google.com si tastati Diana Spencer Tiara). In ziua nuntii ei, si-a purtat diadema ca pe un accesoriu, inconjurat de un voal imens. Cand o purta in mod oficial, ca simbol al statutului ei, diadema de printesa era mult mai sofisticata/evidenta.

In afara de a imbraca o diadema cu voal, modul in care purtati acest accesoriu poate face diferenta intre piesa care da accentul si piesa centrala. Asezata pe capul cuiva, diadema este o piesa spectaculoasa, care atrage atentia asupra ei. Integrata in coafura, devine parte din acest ansamblu. Puteti aseza diadema pe parul strans in coc sau pe o coafura plina de bucle. Sau, puteti fixa spre spate intr-o parte – astfel incat sa nu stea dreapta – si sa-i ascundeti capetele sub par. Pentru a diminua importanta, puneti voalul sau parul sub o diadema mare.

Coafura are o mare importanta pentru diademe mirese

Marimea si modelul diademei care sa vi se potriveasca cel mai bine depind de coafura. Pe un par bogat se portiveste o diadema de mireasa mai mare. Pentru parul scurt este potrivita o diadema de mireasa mai mica. Trebuie sa se tina cont de profil. Daca purtati parul in coc, de exemplu, diadema de mireasa trebuie sa fie asezata mult mai evident peste coc sau in jurul lui, dar parul va fi si el mult evidentiat, echilibrand efectul. Aceeasi diadema, care se potriveste cu un coc, poate fi insa prea mica pentru o coafura cu un profil mai putin bogat. Daca doriti sa cumparati o diadema mai putin costisitoare, aveti in vedere sa cumparati doua sau mai multe pe care sa le probati pana cand gasiti diadema de mireasa cea mai potrivita.

Sursa: mai mult[4]

Cele mai frumoase diademe si voalete pentru mirese

Moda mireselor, daca o putem numi asa, este in continua schimbare. Ceea ce pana ieri parea un element de nelipsit, astazi nu mai reprezinta un "must have". Cu toate astea, anumite elemente ce definesc mireasa raman neschimbate: diadema si voalul.

Mai nou insa, miresele pare ca s-au intors in timp si astfel au adoptat noi concepte in materie de look. Unul dintre cele mai noi trenduri in materie de accesorii pentru mireasa il reprezinta voaleta.

Ce este aceasta voaleta? Voaleta, asa cum ii spune si numele este un voal foarte fin, o tesatura rara, in forma de retea, foarte fina, fie cusuta cu fir de argint, fie incrustata cu pietre. Aceasta se prindea de cele mai multe ori la palariile femeilor si acoperea fata partial sau total. Extrem de feminine, voaletele au inceput sa se regaseasca si astazi in cadrul vestimentatiei mireselor care vor sa incerce ceva cu totul inedit.

Cele mai populare raman insa diademele clasice. Cu toate ca locul lor a fost inlocuit de mai noile bijuterii pentru par, diademele (coronite sau tiare) se mentin inca, reprezentand alegerea celor mai multe mirese. Acestea se spune ca sunt ideale pentru a completa o asemenea tinuta, se pot asorta destul de usor, existand o foarte mare varietate de modele, se asorteaza frumos pe orice nuanta de par si, mai mult, se potrivesc oricaror coafuri.

Destul de agreate sunt insa si diademele foarte subtiri, acelea stil
bentita, finute si usor de intrebuinat. La alegere, viitoarele mirese pot purta sau nu voal. Acest tip de diademe se aleg, de obicei, atunci cand tinuta este prea incarcata si presupune lipsa altor accesorii incarcate.


Pentru miresele care vor sa socheze, exista diademe dintre cele mai moderne, avand diferite forme, culori si materiale. Insa cele care doresc un asemenea accesoriu trebuie sa tina cont de intreaga tinuta. Astfel, daca optezi pentru o rochie stil "princess" sau una "victoriana", o asemenea diadema te-ar pune intr-o lumina proasta, prin amestecul de stiluri. Daca insa te decizi sa porti o rochie scurta cu o croiala tinereasca, aceasta este binevenita.


Diademele masive sunt deosebit de frumoase si elegante insa ele necesita o anumita prestanta atunci cand sunt purtate. Este indicat a se tine cont de anumite conditii atunci cand se intrebuinteaza, ca de exemplu: o tinuta impecabila, bijuterii pretioase, rochii cu croieli foarte feminine, voal lung brodat sau incrustat cu cristale. De asemenea, este de preferat ca acest tip de diadema sa fie lucrata din pietre valoroase, deoarece datorita dimensiunilor sale, falsurile ar putea iesi in evidenta intr-un mod neplacut. mai multe detalii[5]

Unelte personale