Voal mireasa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Voal mireasa

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cuprins

Sfaturi utile pentru alegerea unui voal perfect pentru mireasa

O mireasa trebuie sa ia in considerare modul in care voalul se va asorta cu rochia, cu forma fetei, cu forma corpului, cu coafura si cu locatia in care se va desfasura nunta. O parte din aceste informatii v-au fost prezentate in articolul precedent ce il puteti citi aici. Mai jos, va prezentam alte detalii de care ar trebui sa tineti cont pentru a puta alege un voal perfect pentru o mireasa perfecta.

Straturi:

Puteti alege intre unul, doua sau trei straturi de voal. Alegerea depinde in mare masura de stilul rochiei tale.
Un voal intr-un singur strat este mai potrivit pentru un look mai sofisticat dar la o rochie romantica s-ar asorta mai bine un voal din doua sau chiar trei straturi de voal. Straturile multiple de voal sunt excelente daca vei alege o coafura simpla pentru ca parul tau nu va fi foarte clara, nu se va putea vedea foarte bine sub acestea.

Unul dintre straturi are denumirea de "blusher", acesta fiind stratul care acopera fata atunci cand te vei afla in biserica. Miresele din ziua de astazi sunt libere sa aleaga daca vor sa aiba fata acoperita de un voal sau nu. Este o decizie personala, multe dintre mirese gasesc foarte romantic momentul in care mirele ridica voalul pentru primul sarut.

Daca vrei ca voalul tau sa aibe un "blusher" atunci trebuie sa alegi un voal cu mai multe straturi care sa iti permita sa intorci peste cap acest voal sper spate. Este de asemenea indicat sa alegi un voal care ajunge pana la umeri pentru ca de obicei voalul "blusher" ajunge pana la 45 centimetri lungime. Un voal mai scurt in spate decat in fata ar putea parea putin ciudat. Asigura-te ca blusher-ul nu are mai mult de 45 centimetri lungime altfel s-ar putea sa ai surprize neplacute, precum atingerea sa de buchetul de flori.

Decoratiunile:

Un voal poate fi finisat intr-o multime de feluri. Ar trebui sa selectati un finisaj care sa se potriveasca cel mai bine cu rochia de mireasa. Daca rochia este destul de simpla, atunci puteti alege o margine decorativa, poate o broderie. Rochiile structurate tind sa arate mai bine cu o panglica pe partea de jos a voalului. Rochiile romantice, moi, arata mai bine daca voalul va contrasta putin cu cateva margini simple si taioase. De asemenea puteti reproduce anumite detalii de pe rochie pe voal, dar foarte subtil.
De asemenea se pot adauga perle stralucitoare, pietre semipretioase si multe altele. Imaginatia nu are limite.

Forma fetei:

Rolul voalului este acela de a-ti incadra fata, asa ca ar trebui sa tii cont de acest aspect atunci cand vei alege un voal pe care sa il porti in acea zi.

Fata rotunda: De obicei, o fata rotunda este atunci cand latimea fetei este aproximativ egala cu inaltimea fetei. Tocmai de aceea pare rotunda. Ar trebui sa evitati voalurile care vor face volum in partile laterale, fiind mai potrivit un voal care sa faca volum mai mult in partea superioara a capului. Cel mai potrivit este un voal pana la umeri.

Fata patrata: se remarca prin trasaturi ferme, o forma lata a fetei. Voalul potrivit este acela care va da putina lungime fetei si va ajunge cel putin pana la umeri. Volumul in partea superioara este binevenit. De asemenea se poate asorta un voal circular sau in cascada pentru a distrage atentia de la liniile proeminente ale fetei.

Fata ovala: Este de obicei putin mai lunga decat lata si este similara formei unui ou. Toate tipurile de voaluri merg foarte bine cu aceasta forma, insa trebuie avut in vedere ca prea mult volum in laterale sau in partea superioara ar duce la disproportionare.

Fata lunga: Datorita faptului ca este mult mai mica latimea decat in cazul unei fete ovale, este bine sa alegeti un voal care sa confere volum in laterale evitand volumul din varful capului.


Forma corpului:

Voalul are capacitatea de a corecta forma si proportiile corpului. Daca ai un bust mai generos sau o usoara burtica atunci poate vei fi avantajata de un voal lung pana la varful degetelor sau poate chiar mai jos. Aceasta se datoreaza faptului ca voalul va alungi partea superioara a corpului.

Un corp in forma de para va fi mai avantajat de un voal pana la umeri, coate sau talie.

Femeile mai voluptoase ar trebui sa se limiteze la un singur strat de voal mai ingust pentru ca nu vor dori sa adauge extra volum corpului.

Femeile inalte pot purta voaluri lungi, dar femeilor scunde li se potrivesc mai bine voalurile pana la talie sau chiar mai sus.


Coafura:

Coafura pe care ai ales-o poarta un rol important in determinarea modelului potrivit de voal, precum si a decoratiunii pe care o vei purta pe cap. O coronita, un voal lung sau un voal cu straturi multiple, toate au nevoie de un suport bun, eventual un coc bine format. O coafura cu parul sustinut la spate dar cu suvite mai lungi va functiona cu un voal moderat ca si lungime. Daca insa vei purta parul desfacut atunci voalul trebuie sa depaseasca macar putin linia parului.

De asemenea, ar trebui sa iei in considerare amplasarea pe cap. Anumitor coafuri se potrivesc mai bine voalurile atasate in partea din fata, dar altele arata mai bine cu voalul prins in spate.

Daca ai parul scurt, poti atasa voalul la partea din fata. Cand ai parul lung ai multe variante de prindere. Daca totusi vei avea un coc ridicat, atunci voalul poate fi atasat in partea inferioara a acestuia, cat mai in spate.

Voalul poate fi atasat cu un pieptene sau ac de par, dar poate fi atasat si cu o tiara, coronita sau bentita. Este o idee buna sa cumperi voalul cu ceva timp inainte si sa il iei cu tine atunci cand vei discuta cu stilistul ce iti va aranja parul.


Locatia:

Poate parea ciudat, insa ar trebui sa ti cont si de locul unde se va desfasura nunta. Trebuie sa alegi un voal care sa se potriveasca cel mai bine. Daca vei alege un voal foarte lung precum cel Catedrala poate va fi potrivit pentru o ceremonie intr-o biserica foarte mare, foarte larga, insa poate fi dezastruos daca ceremonia va fi intr-un loc mai mic. Trebuie sa tii cont de micile aspecte care te-ar putea deranja in timpul ceremoniei si sa alegi voalul in functie de asta.

Daca te vei casatori in aer liber sau de ce nu... pe plaja, trebuie sa tii cont de multe alte lucruri, nisip, vant, praf. Lungimea maxima admisa este pana la genunchi in acest caz.

Daca locatia stii sigur ca va fi cu mult vant atunci un voal lung este foarte greu de controlat, mai ales cand va trebui sa arati bine pentru sedinta foto.

O viziera din voal poate ar fi mai recomandata in cazul acesta.

De asemenea ar trebui sa iei in considerare si clima. Daca va fi foarte cald nu vei vrea sa fi incarcata si infasurata in multe straturi de voal care se lipesc de pielea ta.

Stiu ca nu te gandeai ca sunt atatea lucruri de care trebuie sa tii cont, insa trebuie sa faci tot ce trebuie, sa stii absolut totul pentru a putea avea nunta pe care ti-o doresti.mai mult... totuldesprenunti.ro

Voal mireasa

Voalul este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca nici unei mirese. Voalul confera miresei un mister aparte, dar in acelasi timp are si un rol pur estetic. Orice mireasa are nevoie de voal, desi acesta au inceput sa fie inlocuite de florile de par. Voalul de mireasa este visul oricarei fete. Inainte simboliza puritatea fetelor care se casatoreau (deoarece era alb), dar acum voalul a devenit un accesoriu. Poate fi alb sau crem, in functie de culoarea rochii de mireasa.

Voalul trebuie sa se asorteze cu rochia, coronita, sa nu fie prea incarcat si sa se prinda bine coafurii mai mult... e-nunti.ro

Voaluri de mireasa speciale:

Voalul de mireasa a fost considerat sute de ani un simbol al ingenuitatii. De aceea, voalul de mireasa se purta numai la nunta si apoi era dat cadou, laolalta cu jartiera si buchetul de mireasa uneia dintre domnisoarele care participa a fericitul eveniment al nuntii.

Voaluri de mireasa speciale
In afara de modelele clasice de voaluri pentru mirese, uneori designerii propun si modele de voaluri mai speciale, personalizate, voaluri care sa se potriveasca fetei miresei, modelului rochiei de mireasa.

Colori pentru voaluri de mireasa
Culoarea voalului de mireasa poate fi asortata cu rochia sau intr-o nuanta contrastanta, insa intotdeauna culoarea aleasa trebuie sa fie potrivita culorii tenuluio si machiajului de mireasa. Uneori, miresele opteaza pentru palarii sau chiar pentru o toca in loc de voal.
Iti prezentam cateva modele de voaluri de mireasa mai speciale, care iti pot fi o adevarata sursa de inspiratie daca nu vrei sa fii o mireasa obisnuita.

Voalul bufant clasic

Tendintele cele mai proeminente la orizont anul acesta in materie de accesorii pentru mireasa sunt spre voalurile bufante. Da, dupa ani la rand in care miresele se dadeau in vant dupa voaluri scurte si cat mai mici sau chiar deloc, inlocuindu-l cu o floare, palarie sau coronita simpla, miresele anului 2010 sunt acum in cautarea unui voal care sa fie in plinatatea sa originala, foarte bogat si cat mai lung. Aceste voaluri pot crea o aura magulitoare viitoarei miresici si deasemenea pot crea o iluzie de inaltime daca mireasa este scunda.

Acesta poate avea orice tip de lungime, in functie de cat de incarcata este rochia de mireasa si poate deasemenea sa fie pe unul, doua sau chiar trei niveluri. Acest stil de voal bufant este incantator, asortat cu o rochie traditionala sau moderna poate fi simplu sau sa aiba aplicate, la alegere, cristale, perle sau diamante.
Voalul clasic are in dotare un mic artificiu- un pieptene de par cusut la capatul de sus al voalului. Acest mic adaos este cusut de obicei de ultimul nivel si ajuta la mentinerea aspectului de infoiat al voalului. Astfel te poti asigura ca voalul nu o sa se lase pe timpul ceremoniei si nici nu are sanse sa se desprinda de coafura. Dragele noastre, pentru ca alegerea voalului este una extrem de dificila si noi suntem in asentimentul vostru, va oferim cateva ponturi! Nimic surprinzator, insa la voaluri, totul este legat de lungime. Desi nu-i scris in stele, anumite voaluri par sa se potriveasca doar anumitor rochii de mireasa.

1. Voal scurt sau voaleta
Majoritatea mireselor zilelor noastre prefera voalurile scurte, care acopera partial sau in intregime fata. De ce? Pentru ca sunt lejere, foarte usoare si adauga un aer sofisticat si extrem de sic! Voalul plasa adauga dramatism si mister privirii tale si este recomandat unei rochii de mireasa vintage!

2. Voal pana la umeri
Volumetric si jucaus, voalul semi-mediu poate transforma o rochie simpla intr-una sofisticata. Este alcatuit din mai multe straturi si se prinde, de obicei, in crestetul capului. Primul strat se poate lasa pe fata! Merge de minune cu rochiile corset, croite simplu in partea de sus si amplu de la bust in jos!

3. Voalul mediu
Se intinde pana la coate sau talie si reprezinta trendul momentului. Din tul sau dantela, voalul mediu avantajeaza rochiile imperiale, de tip A. Voalul mediu este mai permisiv, caci el poate fi prins in varful capului, la ceafa, deasupra cefei, dar si sub coc!

4. Voalul „capela”
Lung si elegant, voalul capela depaseste rochia de mireasa cu maxim 15-20 cm, atingand suav pamantul. Merge de minune cu rochia de bal extrem de ampla! Avantajul lui este ca se poate ridica si prinde, oferind miresei comoditate.

5. Voal „catedrala”
Depasind rochia de mireasa cu cativa metri, acest voal este princiar si maiestuos. Este recomandat rochiilor de mireasa formale, ample sau lungi cat si celor cu trena. Din tul simplu sau brodat pe margine cu dantela, acest voal este emblema mireselor regine!

Ponturi de retinut!

citeste mai mult despremiresedisperate.ro

Istoria voalului de mireasa

Sunt mai multe povesti legate de originea voalului de mireasa.

Unele spun ca voalul a fost introdus in Roma Antica. Oamenii din acea perioada credeau ca spiritele rele sunt atrase de mireasa asa ca ii acopereau fata cu un voal pentru a-i ascunde chipul astfel incat spiritele rele sa fie dezorientate. Definitia voalului este de a ascunde vederii, de a inveli, de a masca sau de a acoperi.

In perioada medievala voalul era folosit pentur a proteja mireasa de ochiul raului si era un simbol al puritatii, castitatii si modestiei.

Altii spun ca originea voalului miresei se datoreaza circumstantelor nuntilor aranjate. In vremurile trecute mirii negociau mana viitoarei mirese cu tatal unei fete bune de maritat. Dupa ceremonie, voalul era ridicat pentru ca mirele sa vada chipul miresei. Mireasa era acoperita cu voal pentru ca mirele sa nu dea inapoi daca nu ii placea mireasa.

Unii spun ca voalul era folosit in trecut ca un simbol al supunerii miresei si consimtamantului acesteia de a asculta de sot.
Unele lungimi de voaluri isi au numele de la modul cum erau purtate. Voalurile catedrala erau purtate doar de miresele care-si faceau nunta in catedrala.

In ziua de astazi semnificatia purtarii voalului s-a schimbat. Purtarea unui voal inseamna un eveniment special din viata, bucurie si este ultimul punct de finisare al aspectului miresei.

In trecut, voalurile erau purtate in mod frecvent pe suprafata fetei. Acum daca nu vrei nu trebuie sa-l porti asa.

Se mai zice ca femeile care se marita pentru a doua oara nu trebuie sa poarte voal, mai ales unul alb. Acum nu se mai tine cont de nici de aceasta traditie.sursa:http://www.planificarenunta.ro/Istoria-voalului-de-mireasa_--a11113.html



Voalul tip floare

Acest tip de voal „inflorit" are o forma aerisita, luminoasa dar totodata si completa. Este un voal format din dublu strat si deasemenea este usor de recunsocut deoarece nu are margini vizibile. Un plus de stralucire pentru acest tip de voal il poate oferi un mic artificiu: rispirea de cristale, perle sau portiuni fine din panglica.

Voalul fantana

Acest voal este adunat la creștetul capului pentru a crea un efect de cascadă în jurul feței. De obicei este până la umăr sau până la cot.

Voalul mantila

La capatul opus al spectrului plenitudine, mantilele continua sa incante mireasa romantica oferind un look elegant, sofisticat. Acest voal nu este unul adunat ci mai degraba are aspectul unui val lasat usor peste cap. Acest stil de voal nu este niciodata simplu si de obicei este tivit cu o dantela foarte finuta. Dantelele brodate sunt traditionale pentru o nunta si anul acesta sunt intalnite cel mai des pe mantile. Pentru a conferi unicitate si a obtine un look modern, pe mantila pot fi aplicate fasii de panglica satinata.

Acest tip de voal ofera mai multe optiuni de prindere, putand fi plasat pe cap foarte usor cu un pieptene de par, acesta din urma fiind si el, la fel, plasat oriunde in partea de sus sau in partea inferioara a capului ascuns in coafura.

Voalul simplu cazut

Un alt stil de voal non-adunat este cel cazut. Acesta continua sa creasca in popularitate datorita simplitatii sale. Este alcatuit dintr-un cerc simplu sau un oval, de lungime medie ( dupa preferinta poate fi lung, chiar sa atarne pe jos putin). Voalul simplu, cazut ofera verisatilitate in modul in care este purtat..

....mai mult

Voalul plasa, o alternativa inedita a voalului traditional

I se mai spune si ``birdcage veil`` (voal-colivie) si este un accesoriu readus la viata de moda vintage, abia acum cativa ani. Voalul plasa, caci despre el este vorba, a fost un e
lement foarte popular in perioada anilor 30-40, cand majoritatea femeilor din inalta societate, dar si actritele ori cantaretele celebre il purtau deopotriva.

Astazi doar foarte putine mirese aleg sa poarte un astfel de voal, preferand sa mearga de cele mai multe ori pe varianta traditionala. Cu toate acestea, voalul-plasa ramane un accesoriu elegant, rafinat, care poate transforma orice femeie obisnuita intr-una misterioasa si foarte eleganta.


Cine poate purta un astfel de voal?

Voalul-plasa nu se adreseaza unei anumite femei. El poate fi purtat atat de cele mai tinere mirese, cat si de femeile mature. Avantajul acestuia este ca se potriveste la o gama foarte variata de tinute - un voal-plasa poate fi purtat fara probleme atat cu o rochie eleganta, dar si cu un deux-pieces, fara a parea exagerat. Singurele ``conditii`` pe care trebuie sa le indeplineasca cea care il poarta este increderea de sine, atitudinea ... si de ce nu, indrazneala.

De cate tipuri este voalul-plasa? Exista trei tipuri de voal plasa - cel frantuzesc, cel rusesc si cel englezesc. Diferenta dintre aceste trei tipuri este facuta de marimea ochiului de plasa. Astfel, cel frantuzesc are ochiurile cele mai mici, cel englezesc cele mai largi, iar cel rusesc este de marime medie. Pentru a intelege mai bine, te invit sa privesti imaginile alaturate:

 
 

Lungimea poate diferi si ea, de la voalurile scurte ce acopera doar fruntea, pana la cele de lungime medie (la nivelul nasului sau a gurii) ori lungi, in cazul acesta putin mai jos de barbie.

Semnificatia voalului-plasa Se spune despre voaluri in general ca ar fi protejat mireasa de spiritele rele... iar despre voalurile-plasa ca ar fi fost purtate pentru a masca oarecum identitatea femeii in fata viitorului sot. Barbatul isi poate vedea viitoarea sotie prin voal, insa abia dupa inlaturarea lui o va cunoaste asa cum este ea in realitate.

In ciuda faptului ca aceste istorisiri au farmecul lor aparte, astazi voalul nu prea mai pastreaza din insemnatatea lui de alta data, devenind strict un accesoriu de moda, care sa completeze tinuta miresei sau sa exprime personalitatea acesteia.

...mai multkarena.ro



Voalul miresei ...intre traditie si inovatie


Trebuie sa recunoastem, voalul miresei reprezinta un obiect incarcat cu semnificatii si traditie. Reuseste sa capteze toata atentia atunci cand mirele dezvaluie fata miresei la altar sau la sfarsitul petrecerii, cand nasa scoate voalul miresei, inlocuindu-l cu o esarfa sau un batic. Asa ca, pentru o mireasa care tine sa aiba o nunta ca la carte, este destul de dificil sa renunte la el. Dar daca nu iti place, este alegerea ta sa nu-l folosesti.

Astazi insa, vreau sa-ti dau cel putin cinci motive pentru care n-ar trebui sa renunti la acest accesoriu… mai ales ca in timp a suferit modificari si poate satisface si cele mai moderne mirese.

1. O aura de mister
Voalul este un accesoriu aparte, intalnit indeosebi la tinutele mireselor. El are puterea de a conferi feminitate, romantism, puritate si, in acelasi timp, mister. Lung sau scurt, simplu sau dublu, voalul trebuie sa fie in armonie cu rochia, coafura, accesoriilor de par dar si cu tipul fetei.

2. Completeaza rochia de mireasa
Am vazut multe rochii de mireasa si probabil asta ai facut si tu ca sa-ti gasesti rochia potrivita - the one, cum se mai spune. Insa, oricat de frumoasa sau sofisticata ar fi o rochie, daca este completata si de un voal, intreaga tinuta se transforma ca prin minune. Voalul te poarta pe un taram al povestilor si inspira mai multa emotie.

3. Te face inger
Este adevarat. Voalul ofera aceasta imagine idilica a miresei! Astfel, mireasa care alege sa poarte voal in ziua nuntii capata o aura de bunatate si divinitate. Eu una nu am vazut o mireasa care sa aiba voal si sa nu-mi placa. Probeaza-l! Iar apoi spune-mi daca iti place imaginea pe care o vezi in oglinda!

4. Este traditional
Voalul miresei face parte dintr-o traditie foarte veche. Inainte ca mireasa sa poarte voal este considerata domnisoara, iar atunci cand ii este dat jos inseamna ca este pregatita sa inceapa o viata noua. Pentru o mireasa traditionalista, este probabil de neconceput ca in ziua nuntii sa nu poarte voal. Cel din imaginile de mai jos este realizat din organza semi-mata.

5. 

Spune o poveste despre tine
Voalul are puterea sa spuna o poveste despre tine. Modelul ales poate inspira multe despre personalitatea ta, poti o mireasa romantica sau dimpotriva, exuberanta. Poti avea o nunta moderna, dar in acelasi timp poti pastra aceasta traditie veche a voalului. Cel din imagine urmeaza o linie clasica, iar aplicatiile florale dau o nota de opulenta. In plus, subliniaza linia bustului si lungimea picioarelor.

...mai mult

Crinul verde sau voalul miresei, o planta usor de cultivat     Genul Chlorophytum (crinul verde sau voalul miresei) cuprinde circa 250 de specii permanent verzi, perene, rizomatoase, provenite din Africa Occidentala si Meridionala.

Sunt unele dintre plantele cel mai usor de cultivat in casa si sunt disponibile in multe varietati cu frunze lungi, elegante, arcuite, colorate verde cu alb, si cu flori mici, albe.

Pedunculii florali, lungi si carnosi, care se dezvolta in centrul rozetei, poarta si ei manunchiuri de frunze folosite pentru reproducerea plantei; daca nu sunt indepartate, aceste manunchiuri cad in cascada, creand un efect decorativ deosebit, valorificat in special atunci cand planta se cultiva in cosulete suspendate.

Cultivare:

Primavara si vara, protejati planta de expunerea directa la soare, in special daca temperatura este mai mare de 26 de grade Celsius. Mentineti-o partial la umbra, intr-un ambient suficient de umed. Udati-o abundent, dupa ce ati adaugat o picatura de ingrasamant lichid in apa.

Toamna si iarna tineti planta intr-un loc bine aerisit, dar la adapost de curentii de aer. Temperatura nu trebuie sa scada sub 17 grade Celsius. La sfarsitul iernii, replantati-o daca radacinile au ocupat complet ghiveciul. Din cauza presiunii, acesta ar putea crapa. Pentru a evita ca in acest anotimp frunzele sa-si piarda frumoasele nuante, expuneti planta in plina lumina.

Reproducere:

Modalitatea cea mai simpla de multiplicare consta in asezarea in vase mici, diferite, in scopul inradacinarii, a plantutelor care se formeaza in varful pedunculilor florali.

De asemenea, puteti sa le lasati prinse de planta-mama si sa le separati cand vor avea radacini proprii. Aceasta a doua metoda este mai eficienta, deoarece tulpina carnoasa functioneaza ca un cordon ombilical prin care plantutele primesc hrana.

Tineti plantutele la umbra pana la aparitia radacinilor, apoi tratati-le ca si pe plantele adulte. Puteti sa introduceti plantele in apa; dupa aproximativ o luna le apar radacini si pot fi plantate in pamant.

Chlorophytum se poate inmulti si prin divizare - impartiti un tufis in mai multe parti si replantati-le separat.

Pericole si precautii:

Udarea este foarte importanta si trebuie dozata bine; daca este excesiva si apa stagneaza mult in suportul de sub ghiveci, radacinile carnoase putrezesc, ceea ce determina suferinta frunzelor. In schimb, udarea insuficienta provoaca colorarea in brun a varfurilor frunzelor.

Paianjenul rosu si cosenila fainoasa infesteaza ocazional planta - combateti acesti daunatori cu produse fitofarmacologice adecvate.

Specii:

Chlorophytum comosum (sin. C, capense, C. elatum) are frunze verzi cu margini ondulate, care formeaza o rozeta densa in partea inferioara si pedunculi florali lungi si albi, cu numeroase flori mici, albe.

Chlorophytum laxum este o planta mica, cu frunze in forma de panglica, colorate verde stralucitor, conturate delicat in alb; la extremitatea pedunculilor florali se formeaza floricele albe reunite in ciorchini rari.

Chlorophytum undulatum este o specie inalta de circa 30 de cm; are frunze inguste si tari, usor aspre la pipait; in centrul rozetei se dezvolta o inflorescenta formata din flori albe cu diametrul de circa 5 cm.mai mult... eva.ro



  6 alternative pentru voalul miresei   Tot mai des vedem mirese care renunta la traditionalul voal in favoarea altor accesorii de par. Palaria este cea mai populara alegere, desi foarte putini stiu ca in urma cu 50 de ani miresele purtau aproape obligatoriu o palarie. Initial, borurile erau foarte ample insa, o data cu trecerea timpului, acestea au devenit din ce in ce mai mici, ajungand la dimensiunile unui accesoriu de par pe care il regasim si astazi in tinuta mireselor.

Daca nu esti adepta voalului si iti doresti un alt accesoriu in ziua nuntii, iti propunem cateva alternative inedite, pe care sa le iei in calcul:

Palarie

Palariile iti ofera o gama mai larga de optiuni, in functie de dimensiunea borurilor si de materialul din care sunt facute. Astfel, poti alege o palarie cu boruri foarte largi, pe care sa o prinzi intr-o parte si pe care sa o accesorizezi cu cateva flori care se regasesc si in buchetul tau. O astfel de palarie se preteaza pentru o nunta in aer liber, vara, eventual pe malul marii, cand se va dovedi a fi foarte utila. Ai grija insa, s-ar putea sa ai nevoie de un alt accesoriu in biserica, pentru ca preotul trebuie sa aiba cum sa iti aseze cununia pe cap. In timpul dansului, poate va fi nevoie sa renunti la ea sau sa gasesti un alt accesoriu, mai comod, care sa iti permita sa te misti in voie. Ai grija si la coafura, pentru ca o palarie atat de ampla s-ar putea sa o strice.

Poti purta o palariuta din catifea, accesorizata cu perle, in cazul in care esti o fana a modei anilor `20. Poti prinde de aceasta un voal discret, in ton cu rochia de mireasa. Ca inserturi decorative, alege mici buchete de flori, colierele de perle, cristalele sau penele. Un astfel de accesoriu va fi usor de purtat si nu te va incomoda nici la cununia religioasa, nici in timpul dansului. In plus, coafura poate fi pusa in valoare de o astfel de palarie.

Voaleta

Voaleta revine in actualitate din ce in ce mai mult, mai ales pentru ca aerul epocii trecute tinde sa fie preluat de foarte multi miri in organizarea evenimentului. Voaleta este un accesoriu de dimensiuni mici, prins in par fie cu ajutorul unei agrafe, ascunse de un obiect decorativ (floare naturala sau din material textil, boa din pene, cristale sau perle), fie cu ajutorul unei bentite. In functie de dorinta ta si de stilul coafurii, poti alege ca voaleta sa iti acopere fruntea si ochii, doar o parte din fata sau poate inveli intr-o parte cocul voluminos.
palarievoaletavoaleta

Accesoriu floral

Foarte multe mirese renunta la voal dupa cununia religioasa, ca sa se poate misca in voie pe ringul de dans. Aleg in schimb accesorii de par din flori naturale, prinse in impletiturile coafurii, sau flori supradimensionate din matase, organza si dantela, cu inserturi de margele, perle sau cristale. Un astfel de accesoriu se preteaza unei nunti in stil vintage, retro sau chiar glamour, in functie de inserturile folosite (perle si margele pentru aerul retro si vintage, cristale pentru cele glamour). Coronitele din flori sunt la fel de populare si pot lua forme dintre cele mai diverse, in functie de tipul si de culoarea acestora. O coronita din flori de iasomie, spre exemplu, se incadreaza foarte bine unei nunti romanesti, dar la fel de bine poate fi un accesoriu potrivit unei nunti rustice sau pe malul marii, intr-un cadru mai destins.
floralfloralfloral

diademaSirag de perle sau banda

Siragul de perle si banda cu accesoriu floral supradimensionat erau elemente extrem de importante in tinuta anilor `20. Aproape ca nu exista mireasa care sa nu aiba prinse pe frunte astfel de accesorii. Nuntile tematice pun accent in acest sezon pe curentul „La belle epoque”, aducand in actualitate si acest gen de accesorii, care inlocuiesc clasicul voal. Avantajul acestora este ca iti poti crea o coafura sofisticata, fara sa existe riscul sa o strici atunci cand iti pune preotul cununia pe cap. In plus, nu o sa ai probleme nici pe ringul de dans, asa ca liber la distractie!

Diadema

Diadema este un accesoriu regasit frecvent la miresele care isi doresc o nunta glamour, mai ales daca dimensiunea acesteia si cristalele se incadreaza in tematica. O diadema mai simpla, din cristale de dimensiuni mai mici, se poate incadra cu succes intr-o nunta minimal, care isi doreste sa transmita, pe langa simplitate, si un aer elegant. Acest accesoriu este foarte usor de prins in par, indiferent de coafura aleasa...mai mult... idealmariaj.ro


Voalul miresei

Purtat inca din secolul al XIII- lea ca simbol al puritatii, voalul a conferit dintodeauna eleganta si rafinament miresei. Pentru ca stim ca nu este deloc usor sa va alegeti acest accesoriu, ne-am gandit sa va oferim o scurta descriere a tipurilor de voaluri pentru care puteti opta:

Voal foarte scurt sau voaleta
Este un model clasic si totodata avangardist, acopera fata partial sau in intregime (nu mai mult). Se poarta peste chip pe intreaga durata a ceremoniei. Avantajeaza rochiile simple, deux pice-uri-le si este intalnit frecvent la miresele de peste 30 ani.

Voalul pana la umeri
Este un model jucaus, volumetric, alcatuit din mai multe straturi de material. Se prinde, de obicei, din varful capului. La biserica, primul strat se poate lasa peste fata. Acest tip de voal poate transforma o tinuta simpla intr-una sofisticata. Se potriveste foarte bine rochiilor cu o croiala simpla sus si ampla in partea de jos.

Voal pana la cot sau pana in talie
Din tul sau dantela, avantajeaza rochiile in forma de A. Poate fi prins atat din varful capului, cat si de la ceafa, deasupra sau sub coc.

Voalul pana la pamant si voalul “capela”
Aceste doua tipuri de voaluri sunt lungi si elegante. Primul depaseste cu maxim 10 cm rochia, maturand usor pamantul, cel de-al doilea (voalul “capela”) fiind mai lung. Aceste tipuri incadreaza perfect rochiile “de bal”, foarte ample. La restaurant se pot ridica, astfel incat sa nu incomodeze mireasa in timpul dansului.

Voalul “catedrala”
Este un voal regal, maiestuos, ce depaseste rochia de mireasa cu cativa metri. Se potriveste la nuntile foarte formale si rochiilor ample sau lungi, cu trena. Poate fi din tul simplu, sau brodat pe margine cu dantela. mai mult... nuntaonline.ro

Cum sa alegi voalul de mireasa


Inca din secolul al XIII-lea voalul a incununat intotdeauna eleganta si rafinamentul miresei!
Dragele noastre, pentru ca alegerea voalului este una extrem de dificila si noi suntem in asentimentul vostru, va oferim cateva ponturi! Nimic surprinzator, insa la voaluri, totul este legat de lungime. Desi nu-i scris in stele, anumite voaluri par sa se potriveasca doar anumitor rochii de mireasa.

1. Voal scurt sau voaleta
Majoritatea mireselor zilelor noastre prefera voalurile scurte, care acopera partial sau in intregime fata. De ce? Pentru ca sunt lejere, foarte usoare si adauga un aer sofisticat si extrem de sic! Voalul plasa adauga dramatism si mister privirii tale si este recomandat unei rochii de mireasa vintage!

2. Voal pana la umeri
Volumetric si jucaus, voalul semi-mediu poate transforma o rochie simpla intr-una sofisticata. Este alcatuit din mai multe straturi si se prinde, de obicei, in crestetul capului. Primul strat se poate lasa pe fata! Merge de minune cu rochiile corset, croite simplu in partea de sus si amplu de la bust in jos!

3. Voalul mediu
Se intinde pana la coate sau talie si reprezinta trendul momentului. Din tul sau dantela, voalul mediu avantajeaza rochiile imperiale, de tip A. Voalul mediu este mai permisiv, caci el poate fi prins in varful capului, la ceafa, deasupra cefei, dar si sub coc!

4. Voalul „capela”
Lung si elegant, voalul capela depaseste rochia de mireasa cu maxim 15-20 cm, atingand suav pamantul. Merge de minune cu rochia de bal extrem de ampla! Avantajul lui este ca se poate ridica si prinde, oferind miresei comoditate.

5. Voal „catedrala”
Depasind rochia de mireasa cu cativa metri, acest voal este princiar si maiestuos. Este recomandat rochiilor de mireasa formale, ample sau lungi cat si celor cu trena. Din tul simplu sau brodat pe margine cu dantela, acest voal este emblema mireselor regine!

Ponturi de retinut!


  • Chiar daca nu e obligatoriu sa fie de aceeasi culoare cu a rochiei, voalul trebuie sa se armonizeze perfect!
    *
    Daca esti migniona, opteaza pentru „voalul fantana”, care porneste din crestetul capului. Te va face sa pari mai inalta si mai supla!
    *
    E obligatoriu sa NU prinzi de voal, accesoriile pentru par. Nu vrei sa-ti strici coafura cand va trebui sa-l dai jos!
    *
    Partea care iti acopera fata la biserica (blusherul) este de preferat sa fie de lungime mica, acoperindu-ti doar fata sau o parte din decolteu!
    *
    Esti inca indecisa asupra lungimii? Opteaza pentru voalul reglabil, cu mai multe straturi. Il vei scurta sau lungi dupa pofta inimii. Sau a dansului! sursa:

citeste mai mult[1]

Unelte personale