Cum iti alegi rochia de mireasa ideala - Blog:Mireasa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cum iti alegi rochia de mireasa ideala

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Ai probat numeroase modele, ai cautat prin multe reviste rochia ideala, ai mers prin magazine si inca nu ai gasit ceea ce iti doreai. Ce este de facut? Sunt atat de multe modele din care sa alegi incat orice mireasa intalneste dificultati atunci cand cauta rochia la care a visat. Pentru a reusi sa gasesti cel mai reusit model pentru tine iti sugeram sa urmezi cativa pasi care iti vor usura deciziile....mai mult[1]


Alegerea rochiei de mireasa este adesea un moment solicitant si istovitor. Desi initial pare superb sa mergi prin magazine in cautarea vestitei rochii, trebuie tinut cont ca momentul cu pricina se poate transforma intr-unul ingrozitor. Astfel intregul ritual al achizitionarii rochiei de mireasa devine cu adevarat un calvar.

Noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi folositoare in vederea procurarii rochiei de mireasa. Din momentul in care vei afla cu ce iti sta bine, va fi mai simplu sa iti indrepti privirea asupra modelelor respective, fara a mai pierde timp in a proba poate alte sute de rochii.


1. Daca esti o mireasa mica de inaltime

Evita cu orice pret rochiile care au corsete lungi pana in zona soldurilor si peste fund. Acel corset risca sa te disproportioneze si sa iti scurteze intr-un mod vizibil si deranjant picioarele. Astfel vei parea si mai mica de inaltime din cauza efectului optic pe care il creeaza asemenea modele, partea inferioara fiind mai mica decat partea superioara.

Incearca sa optezi pentru rochii care sa iti evidentieze feminitatea si sa te avantajeze. Astfel este permis sa porti rochii lungi, gen printesa, sirena daca te ajuta silueta sau lejere pe langa corp. Sunt indicate chiar si rochiile cu trena. In nici un caz, nu opta pentru rochii ¾, cu vedere la glezna sau care au poalele de alta culoare. Tot din cauza efectului vei da senzatia ca acolo unde incepe culoarea ti se termina picioarele.


Ai primit cel mai frumos inel de logodna si te pregatesti de momentul pe care il visezi de cand erai mica. Dar sunt atatea de facut, atata munca de culise! Si muuulte emotii! Iar tu o sa fii tot timpul in centrul atentiei.

Pentru asta trebuie sa arati impecabil, sa zambesti in permanenta, sa dansezi, sa pozezi. Si care este primul pas in demararea pregatirilor? Bineinteles, rochia de mireasa. De aceea ne-am propus sa-ti venim in ajutor si sa adunam de la specialisti cateva sfaturi utile legate de alegerea acesteia.

Exista o mare varietate de modele: rochii dintr-o bucata sau compuse din doua piese, rochii lungi sau scurte, cu trena sau fara trena, rochii pe crinolina, pe tul, tip sirena, mulate. Trebuie sa incerci sa probezi cat mai multe rochii, de diferite feluri si pentru asta ar fi bine sa incepi din timp.

Rochia trebuie sa “vorbeasca" despre personalitatea ta, dar sa fie si in concordanta cu locul unde se vor desfasura ceremonia religioasa si petrecerea.

Paleta de culori este extrem de larga, de la alb sau ivoire, nuante pastelate de roz, lila, vernil, galben, oranj, bleu sau rosie. Este permisa aproape orice culoare.

Un aspect foarte important este comoditatea rochiei. Sigur peste ani nu vrei sa te vezi in poze facand grimase din cauza corsetului prea stramt. Exista cateva stiluri clasice de rochii:


Rochia de bal : Este traditionala rochie de mireasa. Partea de sus este sub forma unui corset, brodat sau acoperit cu dantela, fustele sunt foarte largi si subliniaza in mod special talia. Rochia va veni minunat unei mirese cu talia subtire si solduri mai late.

Rochia tip A: O rochie clasica si simpla, cu corsajul bine definit si fusta in forma literei A. Se potriveste aproape oricarui tip de silueta si mai ales persoanelor mignone. Rochia confera eleganta si este preferata de miresele inclinate spre traditie.

Rochia imperiala: Are talia ridicata, imediat sub bust, iar fusta nu este foarte larga. Se potriveste de minune femeilor cu umerii lati, celor cu silueta dreapta (fara talie), celor cu sani mici sau siluetelor mai pline. Datorita taliei inalte si fustei pe langa corp, este alegerea cea mai buna pentru cele care doresc sa-si camufleze burtica.

Rochia curgatoare: Are bretele late sau subtiri care scot in evidenta bustul si gatul, si se continua cu o fusta lejera, care poate acoperi imperfectiunile taliei sau soldurilor. Rochia este potrivita unei mirese romantice.

Rochia tunica: Este cea mai simpla, dreapta, urmeaza linia corpului si poate avea diferite lungimi.

Atunci cand alegi modelul rochiei de mireasa trebuie neaparat sa tii cont de forma corpului tau:

. Daca esti o mireasa plinuta

In nici un caz, nu te gandi sa porti rochii stil sirena care permit sa ti se vada toate surplusurile de grasime. O alta regula este: nu corsete transparente cu "vedere la piele". Pe langa faptul ca sunt destul de pretentioase, sunt foarte putine femei carora le vine bine un astfel de model. Incearca daca poti sa eviti nuanta alb, mergand mai mult pe bej pana la crem. Ar trebui sa dai o mare atentie si rochiilor stil
printesa deoarece risti ca, in loc sa te avantajeze, sa te faca sa pari un balon.

Acorda importanta croielii corsetului. Rochiile ideale pentru tine ar fi cele nici foarte largi, insa nici cele mulate. Incearca sa iei o rochie vaporoasa, eventual cu putina trena sau cu o coada la spate. Poti opta pentru orice material, mai putin tulle. Ideale ar fi organza, matase sau triplu voal. Corsetul ar trebui sa aiba ori bretelute subtiri, ori grose, in nici un caz manecute care ar lati si mai mult umerii. Nu trebuie sa ai spatele gol, iar decolteul de preferat in "v" deoarece cele care sunt drepte, te fac sa pari tot mai lata. Poti opta si pentru rochite stil baby doll.
3. Daca esti o mireasa prea slaba

Nu ar fi o problema foarte mare daca stii ce sa pui pe tine. Modelele largi pentru tine nu ar fi o solutie. Insa acelasi sfat pe care ti-l pot da este sa eviti corsetele transparente. Asa cum am mai spus, sunt pretentioase si nu stau bine oricui. Insa tu poti adauga rochiei alte elemente, fara a avea riscul ca te fac sa pari masiva. Poti folosi volane din abundenta, flori sau funde mari legate in jurul taliei sau la spate. Poti folosi acele corsete superbe cu volanase si fundite in jurul umerilor, pentru ca nu te vor face sa pari ca ai spatele lat. Incearca sa eviti si tu rochiile ¾ sau cele scurte.

. Daca esti o mireasa cu sanii prea mari

In nici un caz, nu iti iei rochie cu croaia stil "bluza pe gat". Te va face sa pari exact ca un balon. Chiar daca corsetul/bluza este din tulle sau sau dantela brodata. Nu sunt indicate nici corsetele in linie dreapta fara pic de decolteu. Ceea ce trebuie sa porti sunt decolteuri in "v" sau oval. Incearca sa le eviti pe cele pe rotund sau patrat.

Materialul corsetului nu trebuie sa fie unul foarte incarcat. Incearca sa eviti volanele, manecile umflate, florile foarte mari. De asemenea, textura trebuie sa fie una rigida. Poate avea si manecute subtile si foarte mici, stil
kimono. Daca fizicul iti permite, poti purta si spatele gol. Un detaliu aparte este terminatia corsetului, zona care face legatura cu partea de jos, cu fusta. Aceasta ar fi ideal sa fie tot in "v".

   Daca esti o mireasa cu sanii prea mici

In nici un caz, nu te gandi sa porti rochii cu decolteuri adanci. Iti vor scoate si mai mult neajunsul in evidenta. Incearca sa mergi pe ceva "fals". Adica corsete din material tare, nu cu vedere la piele. Materiale incarcate. Linia decolteului trebuie sa fie dreapta sau un pic pe oval. Uneori este permis si decolteul patrat, asta in functie de croiala. De obicei, corsetele acelea care nu au practic decolteu sunt fixate pe balene. Balenele au forma si rolul de a crea linia bustului. Nimeni nu va sti ce ai tu pe dedesubt! Ele creeaza un trucaj optic, foarte bun. Asemenea si accesoriile, cum ar fi manecutele bufante, volanele sau fundele mari. Poti purta cu succes acele rochii pe gat si cu spatele gol sau semi-gol. Iti vor face sanii sa para mult mai mari.

   Daca esti o mireasa cu soldurile mari

Stii din start ca nu vei purta rochie stil sirena si nici rochie cu corsetul lung care iti va lati si mai mult soldurile. Ideala pentru tine este rochia stil printeasa, indiferent din ce material ar fi. Iti ascunde orice imperfectiune de la mijloc in jos. Daca totusi nu iti plac, poti opta pentru cele vaporoase stranse in talie, care sa iti evidentieze bustul, sau cele lejere pe langa corp. Pentru orice model ai opta, ai grija sa nu aiba alte aplicatii in jurul coapselor (funde, flori, volane multe, straturi de material petrecute). Culorile pot fi de orice fel, insa ai putea incerca cu succes nuante de bej.

Daca esti o mireasa cu spatele lat

Te-ai prins ca nu trebuie sa porti maneci, bretele late sau spatele gol! Pentru tine, este ideal un corset fara incarcatura, fara bretele late pe umeri ca sa nu atraga atentia asupra acestora. Trebuie sa fie cu decolteu in "v" sau oval, cu bretelute foarte subtiri sau lipsa. Atentie! Spatele nu trebuie sa fie gol, ci semi-gol, tot in "V". Astfel va crea efectul de alungire fata de modelul in linie dreapta, care taie spatele si creeaza efectul de latime.

Daca esti o mireasa cu umerii lasati.

In nici un caz, nu te gandi sa iti iei rochii fara bretele. Incearca sa porti rochite incarcate in partea de sus care sa iti ascunda defectul. Poti opta pentru rochitele imbracate stil bluza si nu pentru corsete. Decolteul este ideal sa fie pe rotund sau patrat. Daca il vei face in "v" sau oval risti sa atragi si mai mult atentia asupra umerilor care vor parea cazuti. Poti pune la bretelute accesorii mari, cum ar fi volanele sau fundele. Daca nu doresti sa porti decolteu, nu este nici o problema, ideea este sa nu fii fara bretele. Poti purta bijuterii incarcate si la gat.
Daca esti o mireasa cu gatul scurt

In nici un caz, nu vei purta corsete taiate fara decolteu. Ideale pentru tine sunt decolteurile in "V" care au rolul de alungire si bretelutele legate de gat sau cele normale. Spatele semi-gol tot in "v" sau pe oval are si el un rol important pentru a crea un efect complet.
Ceea ce este foarte important sa stii este faptul ca trebuie sa pui mare pret pe accesoriile si bijuteriile pe care le vei purta la gat. Astfel acestea trebuie sa fie lungi si, daca se poate, tot in "v". Gen lantisor cu pandantiv. Incearca sa eviti bijuteriile la baza gatului care nu te avantajeaza deloc. De asemenea, si cerceii joaca un rol foarte important. Acestia sunt de preferat sa fie lungi, nu rotunzi. Coafura ideala ar fi aceea care inalta. Asemenea si un voal cascada pentru un efect optim.

Daca esti o mireasa fara talie

Fara rochii stil sirena sau rochii cu corsetul lung pana la solduri. Aceste doua modele cu siguranta te vor dezavantaja. Ce trebuie sa porti? Daca alegi sa mergi pe varianta cu corset, afla ca acesta trebuie sa fie unul dintr-un material tare, cu terminatie in "v" si de preferat cu decolteu tot in "v". Modelul de pe corset este indicat sa fie unul vertical, in nici un caz orizontal, lucru care ar putea duce la latire. Nu ai voie corset transparent. Pentru un plus
de eleganta si pentru a-ti accentua talia, poti polosi esarfe mari, curgatoare sau funde in alta culoare decat rochia. De multe ori, este bine sa creezi o diferenta intre partea de sus si cea de jos, iar acest lucru este bine sa fie facut chiar de zona taliei, care sa faca placuta legatura, trecerea intre cele doua.



Alexandra (talk) • 5 septembrie 2009 22:28 • no comments
Unelte personale