Secretele rochiei de mireasa - Blog:Mireasa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Secretele rochiei de mireasa

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Rochia albă de mireasă, emană spiritualitate prin puritatea culorii şi prin strălucirea materialelor alese. În Egiptul Antic, miresele purtau mai multe rânduri de drapaje de culoare albă, căci această culoare era simbolul bucuriei în Grecia. Mireasa secolului al XXI-lea este descrisă ca o îmbinare a influenţelor trecutului cu stilul îndrăzneţ, modern, adaptat fiecărei persoane în parte. Cu ceva timp în urmă, era destul de greu să îţi găseşti o rochie de mireasă care să ţi se potrivească. Ofertele erau destul de sărăcăcioase şi toate rochiile semănau între ele, iar în magazine găseai cam acelaşi gen de model.Fetele care se măritau aveau faţa acoperită cu voaluri colorate, ceea ce simboliza supunerea şi devotamentul faţă de viitorul soţ....mai mult[1] Acum nu sunt numai rochii de mireasa albe, ci de toate culorile , modelele si marimile, nu numai rochia traditionala alba care inseamna puritate. Domnisoarele au o mare varietate de rochii de mireasa din care isi pot alege rochia preferata asta la noi in tara, in Romania, ca in alte tari, tot rochia alba a ramas de baza.
V-aţi întrebat vreodată de ce rochia de mireasă e, în general, albă şi nu are altă culoare? Probabil că mulţi ar răspunde, în mod automat, că rochia de mireasă e albă întrucât albul simbolizează puritatea. Greşit! Nu de asta e albă. “Vinovată” pentru acest lucru este regina Victoria a Marii Britanii (1819-1901) care, atunci când s-a căsătorit (în 1840) a ales ca rochia de mireasă să-i fie albă, pentru că dorea să arate poporului său că urma să conducă o ţară într-un mod economic.

Albul, în acele timpuri, era culoarea cea mai ieftină dintre toate culorile populare pentru rochiile de mireasă de atunci (roşu, negru şi purpuriu).

Mai exista şi un anumit motiv personal pentru care regina Victoria a ales culoarea albă. Aceasta s-ar fi potrivit de minune cu un colier care deja îl avea şi la care ţinea foarte mult, şi n-ar fi dorit să-şi facă altul în mod special.

Şi, începând cu anul 1840, moda rochiei de mireasă albă s-a extins în toată lumea…

Alexandra (talk) • 5 septembrie 2009 20:07 • no comments
Unelte personale