Simbolistica florilor - Blog:Mireasa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Simbolistica florilor

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


  Acest accesoriu nelipsit de la o nunta se regaseste in buchetul miresei, in ornamentele de pe masa, in pieptul invitatiilor, pe tort, pe invitatiile oferite, pe lumanari…oriunde, pentru ca ele dau viata evenimentului. Nu cred ca imi pot imagina o nunta fara flori, ele au devenit necesare, asa cum este verigheta in cadrul cununiei religioase....mai multwww.e-nunti.ro


  De ce avem nevoie de flori la o nunta? O floare infrumuseteaza locul si subliniaza importanta evenimentului, o floare se daruieste cu o ocazie speciala si acesta este momentul potrivit. Daca cineva ar putea arata care sunt sentimentele unor miri in acea zi, florile sunt cele mai adecvate sa ne raspunda la aceasta intrebare. ♥

  Ele vorbesc prin culori, prin forma pe care o detin, prin delicatete. Florile sunt admirate de toti invitatii unei nunti si, daca lipsesc, cu siguranta le vor remarca lipsa. ♥
  Fiecare floare are un limbaj al ei. Orice sentiment este exprimat printr-o forma sau alta, depinde de culoare, forma petalelor, delicatete. Expertii sunt de parere ca nu exista o adevarata semnificatie a florilor, un inteles al lor batut in cuie, deoarece ele capata un simbol diferit in fuctie de oamenii care ofera si care primesc.

  O floare poate arata personalitatea unei persoane, felul ei de a fi, ce simte in acel moment, sentimentele pentru o alta persoana. Nu uita ca o floare capata o semnificatie speciala proprie in diverse situatie.

  ♥ Poate de acum inainte atunci cand vei face alegerea cu privire la florile de nunta vei trage cu ochiul si la aceasta lista de semnificatii ale florilor.

  Nu stiu daca miresele noastre sunt superstitoase, am vazut la anumite nunti buchete din cala, care este semnul despartirii, deci as considera ca miresele se iau dupa aspect, dupa preferinta, poate se aseamana cu acea floare, nu dupa semnificatie.

   Stim ca fiecare floare are o semnificatie, dar oare miresele sunt interesate de simbolistica lor sau de aspectul exterior? Dupa ce criterii este aleasa o floare la nunta? De ce sunt importante florile la o nunta? ♥

Ambrozie – Iubire impartasita
Anemona – Sinceritate, despartire, asteptare
Anghelica – Inspiratie
Anise – Renastere
Azalee – Iubire fragila
Begonie – Atentie
Brandusa – Bucurie
Buchet de flori rosii si albe – Iubire neimpartasita
Bujor – Timiditate
Busuioc – Iubire
Calendula – Fericire
Camelie – Admiratie, Noroc
Campanula – Umilinta
Coronita de flori – Putere
Crin – Frumusete, virtute
Crin tigrat – Mandrie
Crin portocaliu – Dusmanie
Crin salbatic – Mandrie
Crin alb – Inocenta
Crin galben – Falsitate
Crizantema – Prietenie

Crizantema alba – Adevar
Crizantema galbena – Incertitudine
Crizantema rosie – Iubire
Frezie – Incredere, Puritate
Garoafa – Fascinatie, fidelitate
Gardenie – Dragoste secreta
Ghirlanda de trandafiri – Reintoarcerea la virtute
Gladiole – Dragoste la prima vedere
Hortensie – Frigiditate
Iasomie – Amabilitate
Iris – Speranta, Intelepciune
Lalea – Intelegere, dragoste perfecta
Lalea galbena – Dragoste fara speranta
Lacramioara – Frumusete
Liliac mov – Prima Iubire
Magnolie – Dulceata, noblete
Margareta – Sanatate si energie, fascinatie, dragoste sincera
Margareta alba – Inocenta
Margareta galbena – Respingere
Margareta purpurie – Instabilitate
Margareta rosie – Admiratie
Margaritar – Fericire
Narcisa – Dragalasenie, respect
Nemtisor – Neseriozitate
Nufar – Inocenta
Nu ma uita – Iubire pura
Ochiul boului – Iubire, delicatete
Orhidee – Rafinament, maturitate
Panseluta – Dragoste
Petunia – Alinare
Trandafir – Iubire
Trandafir alb – Iubire eterna
Trandafir alb cu rosu – Unitate
Trandafir boboc – Tinerete, frumusete
Trandafir boboc alb – Copilarie
Trandafir boboc rosu – Puritate
Trandafir galben – Prietenie
Trandafir negru – Moarte
Trandafiri deschisi – Recunostinta
Violete – Modestie
Violete albastre – Incredere
Zambila – Iertare

Comentariu

Florile de camp au inceput sa fie din ce in ce mai folosite la nunti. Este un trend. Cred ca mirii vor, prin aceste flori, sa se apropie cat mai mult de traditie sau pur si simplu le plac florile de camp. Folosind termeni de specialitate putem spune ca florile de camp duc cu gandul la cuplul primordial si cei care folosesc aceste arnjamente florale vor sa reitereze acel moment. Nu stiu cat de mult se gandesc mirii in ziua de azi la acest lucru. Oricum florile de camp au prin simplitatea si coloritul lor, o puritate si o naturalete specifica. Pentru o nunta rustica, florile de camp sunt cea mai buna alegere.


Importanta florilor la o nunta

De ce avem nevoie de flori la o nunta? O floare infrumuseteaza locul si subliniaza importanta evenimentului, o floare se daruieste cu o ocazie speciala si acesta este momentul potrivit. Daca cineva ar putea arata care sunt sentimentele unor miri in acea zi, florile sunt cele mai adecvate sa ne raspunda la aceasta intrebare.Ele vorbesc prin culori, prin forma pe care o detin, prin delicatete. Florile sunt admirate de toti invitatii unei nunti si, daca lipsesc, cu siguranta le vor remarca lipsa.

Ţi-e greu să te decizi în privinţa florilor ce-ţi vor alcătui buchetul de mireasă? Alegerea îţi va fi mai uşoară dacă ţii cont de semnificaţiile florilor şi de mesajul pe care vrei să-l...Fiecare floare are simbolul ei, legat sau nu de aspect, deci dacă vrei să fii o mireasă inocentă, simplă sau, din contră, una extravagantă şi exotică, poţi să foloseşti florile din buchet în avantajul tău.


•Garoafe – mireasa îndrăgostită
•Violete – mireasa loială
•Nu-mă-uita – mireasa îndrăgostită
•Margarete – mireasa inocentă, simplă
•Iederă – mireasa îndragostită şi fidelă
•Crin alb – mireasa inocentă, dar rafinată şi elegantă
•Cale – mireasa elegantă
•Bujor – mireasa fericită şi împlinită
•Lăcrămioare – mireasa inocentă, credincioasă
•Flori de portocal – mireasa familistă, îndrăgostită
•Orhidee – mireasa exotică, rafinată, aventurieră
•Trandafiri roşii – mireasa pasionala
•Trandafiri albi – mireasa inocentă
•Frezii – mireasa proaspătă, pură
•Narcise galbene – mireasa modesta
•Bambus – mireasa loială, demnă de încredere
•Camelii – mireasa recunoscătoare
•Floarea soarelui – mireasa veselă, exuberantă
•Panseluţe – mireasa sensibilă
•Liliac – mireasa sinceră
Flori cu semnificaţii negative


Deşi toate florile sunt frumoase, unele sunt asociate cu anumite trasături mai puţin plăcute, deci dacă nu vrei să laşi impresia greşită poate că ar fi bine să le eviţi când îţi alcătuieşti buchetul de mireasă.
•Gălbenele – mireasa geloasă
•Narcise albe – mireasa narcisistă, egoistă
•Petunii – mireasa furioasă
•Boboci de trandafir – mireasa-copil, nepregătită pentru viaţa de familie
•Nemţişori – mireasa frivolă, nestatornică
•Zambila – mireasa grăbită
•Mimoze – mireasa mofturoasă
Flori pentru miresele superstiţioase

Ca orice alt eveniment important, nunta este înconjurată de superstiţii, iar buchetul miresei nu putea să facă excepţie. Deşi sunt printre cele mai folosite flori la nuntă, despre trandafiri se spune că ar aduce lacrimi, ca şi lăcrămioarele.
Calele, deşi sunt perfecte pentru un buchet simplu şi elegant, se pare că sunt mai degrabă�pentru înmormântări, iar când apar în buchetul miresei ar aduce fie o tragedie, fie o desparţire.

În schimb, aducatoare de noroc sunt florile de măr şi soc, iasomia – simbol al bogăţiei - şi levanţica, ce reprezintă începutul unei vieţi de familie armonioase.

O căsnicie fericită se spune că vor avea şi miresele care adaugă în buchet câteva fire de iederă. Dacă mai pui şi un trifoi cu patru foi, norocul îţi este garantat atât în căsnicie, cât şi în viaţă.


Florile de nunta sunt fara indoiala unele din cele mai frumoase elemente ale zilei celei mari. Nu sunt un lucru de ignorat, ci este important sa ai in vedere ca ele vor avea un impact puternic asupra tuturor.
Primul pas important este identificarea unui furnizor potrivit asteptarilor tale. Florile fixeaza stilul pentru intreaga zi, asa ca acesta este un parteneriat foarte important. Daca nu ai deja un designer floral preferat, noi va propunem cateva oferte: http://mirese.ecolet.ro/images/produse/flori/buchete1/Buchet_muguri.jpg   ,
 http://mirese.ecolet.ro/images/produse/flori/buchete/mybouquet6.jpg,
http://mirese.ecolet.ro/images/produse/flori/buchete/mybouquet2.jpg, http://mirese.ecolet.ro/images/produse/fl_de_nunta/popbuchemi_008.jpg , http://mirese.ecolet.ro/Buchete-mireasa/buchet-lemon-lime.html   sursa: http://mirese.ecolet.ro/Buchete-mireasa/Page-5.html

Alexandra (talk) • 16 septembrie 2009 12:49 • no comments
Unelte personale