Nunta in America de Sud - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in America de Sud

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Nunta in America de Sud

Traditii de nunta in America de sud

In continentul sudic, influentele europene si in mod deosebit cele spaniole se resimt mai puternic decat in oricare parte a lumii, exceptand, bineinteles, Europa. Aspectul religios al nuntilor este deosebit de important si este tratat cu toata consideratia de catre familiile inca ancorate intr-un spirit mai degraba traditional, decat modernist. In Argentina, domnisoarele sau cavalerii de onoare nu au facut niciodata parte din ceremonialul de nunta. Mama mirelui si tatal miresei sunt cei care escorteaza cuplul la biserica si tot ei sunt cei care stau langa acestia in timpul oficierii ceremoniei. O alta traditie locala este ca inelele sa fie schimbate in timpul logodnei si nu in timpul depunerii juramintelor. Conceptul de familie joaca un rol important in viata sociala a Venezuelei, de aceea pretendentul trebuie sa ceara intai tatalui permisiunea de a-i cere fiica in casatorie. In timpul ceremoniei oficiale cele doua familii vor schimba 13 monede din aur, ca un simbol al prosperitatii si al norocului. O alta traditie este ca proaspetii casatoriti sa fuga de la propria petrecere de nunta fara sa anunte pe nimeni, pentru ca norocul sa binecuvanteze uniunea.

O nunta in stil american este un prilej de bucurie si fericie. Avand in vedere complexitatea si multitudinea de nationalitati ce in timp s-au stabilit in “the land of freedom “, pamantul libertatii, traditiile sunt extrem de variate de asemenea.

Sunt cateva elemente caracteristice nuntilor americane. Acestea sunt Dusul Miresei, Petrecerea Miresei, Voalul, Sarutul Miresei, Tortul Mirelui si Luna de Miere.

Initial, dusul miresei era definit ca o mica sueta intre pretenele cele mai apropiate ale fetei ce urma sa se marite. In 1890, s-a ajuns ca la aceasta mica intalnire, cei mai apropiati dintre prieteni sa aduca cadouri ce erau turnate simbolic in capul miresei… de aici si denumirea de Dusul Miresei.

Petrecerea Miresei este o traditie venita de la Anglo-Saxoni, unde prietenii cavaleri ai mirelui o insoteau pe mireasa in drum spre ceremonia de nunta si inapoi la casa mirelui, pazind-o de primejdii, atacatori si hoti. Acum, Petrecerea Miresei inseamna distractie si amuzament.

Chiar si acum, in zilele noastre este hotarat lucru ca miresele sa poarte un voal, datina ce s-a pastrat inca din vechile timpuri, cand mirele nu avea voie sa isi vada mireasa pana in momentul ceremoniei. Motivul sta la baza faptului ca erau foarte multe casatorii aranjate si in felul asta se evita refuzul saracului barbat in cazul unei consoarte mai putin binecuvantata de mama natura. Asa ca voalul nu era ridicat pana in momentul terminarii ceremoniei, iar aceasta traditie se pastreaza pana in zilele noastre fara vreo semnificatie speciala insa.

Nuntile Americane se organizeaza in special in biserici. Aici intervine cavalerul de onoare, domnisoarele de onoare, muzica de nunta si schimbatul inelelor. Ceremonia de nunta este condusa de catre preot. El va intreba intr-o maniera formala daca cineva are de obiectat impotriva casatoriei celor 2 tineri, ii va ruga pe cei doi sa-si puna pe deget inelele unul altuia, dupa care ii va declara oficial sot si sotie. Cei doi tineri se vor saruta, marcand incheierea ceremoniei.

Tortul nuntii are si el o semnificatie speciala. Cate o felie de tort va fi oferita fiecarui invitat. Se spuna ca daca o fata va dormi peste noapte cu o felie de tort sub perna, ea isi va visa alesul in noaptea respectiva.

Nunta in America2 300x200 Nunta in America si traditiile eiLuna de miere presupune ca cei doi tineri casatoriti sa soarba dintr-o bautura facuta special ce contine vin amestecat cu miere si lasat la fermentat o luna intreaga. Mai apoi cei doi vor petrece o vacanta in care se vor bucura unul de celalalt timp de o luna.

La iesirea din biserica, se arunca asupra celor 2 cu boabe de orez , simbolul fertilitatiisi belsugului. Apoi cuplul va organiza o receptie unde vor fi invitati a petrece toti prietenii impreuna cu familiile implicate. Traditia presupuna ca invitatii sa organizeze o cheta ce ii va ajuta pe tineri sa petreaca o frumoasa luna de miere. Se vor forma doua randuri cu invitatii ce vor plati un dolar sau mai mult pentru a dansa cu proaspat casatoriti.

O nunta in stil american nu presupune traditii extrem de rigide, ci depinde de gustul fiecaruia cum si in ce fel sa sarbatoreasca si sa organizeze evenimentul in sine. Certificatul de casatorie este indispensabil, iar restul tine de fiecare. Culoarea preferata a nuntilor ramane alb pentru mireasa si negru sau albastru pentru mire. mai mult[1]

Unelte personale