Nunta in Filipine - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in Filipine

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Traditii de nunta filipineze

In Filipine exista multe traditii de nunta unice, unele dintre ele au fost aduse de misionarii spanioli care au vizitat tara pe la inceputul secolului al 18-lea. Kasalan este cuvantul filipinez pentru nunta.

Cheltuielile de nunta sunt platite de catre familia mirelui. Rochia miresei este facuta pe comanda mai degraba decat sa fie cumparata. Atat mireasa cat si mirele poarta alb, iar mirele poate o camasa transparenta cu nasturi.

Invitatii nunta

Invitatiile de nunta includ atat ceremonia cat si receptia. Tot in invitatii este inclusa si hartia pe care scrie numele si rolurile participantilor la nunta. In Filipine cea mai populara luna pentru nunti este decembrie.

Mireasa si mirele ajung separat si la ore diferite la ceremonie. Mirele ajunge cu o ora mai devreme pentru a primi invitatii. Apoi mireasa si mirele merg pe altar, mirele este fie singur fie alaturi de parintii lui.

Nasii

Cuplul alege cateva perechi de ninongs si ninags (nasi) pentru a fi sponsorii/martorii principali la ceremonie. In afara de domnisoare si cavaleri de onoare, 3 perechi de cupluri se comporta ca sponsori secundari si se ocupa de lumanarile de la nunta si de voal. In afara de buchet mireasa tine in mana si un sirag de matanii in timpul slujbei religioase.

Cadou pentru mireasa

In afara de schimbarea inelelor, mirele ii ofera miresei un arrhae, un cadou in bani sub forma a 13 modene din aur sau argint. Aceasta traditie este ca un angajament al mirelui ca va avea grija de sotia si copiii lui.

Cateva peroane stau de o parte si de alta a cuplului cu lumanari aprinse in semn ca Dumnezeu este prezent la uniune. Dupa ce sunt aprinse lumanarile sponsorii prind o bucata lunga de tul pe umerii mirilor. Un alt voal este apoi pus pe capul miresei. Voalurile simbolizeaza 2 oameni care sunt imbracati ca unul. Ultima pereche de sponsori sta in picioare cu o cordeluta in forma de opt si pun o bucla in jurul gatului miresei si una in jurul gatului mirelui. Cordeluta simbolizeaza legatura infinita a casatoriei. Aceasta poate fi facuta din matase, flori sau monede.

In loc de aruncarea buchetului mireasa ofera florile sfantului preferat sau Fecioarei Maria. Unele mirese aleg sa puna buchetul de nunta pe mormantul unei rude decedate. mai mult[1]

Unelte personale