Nunta in Kuweit - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in Kuweit

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Traditii, nunta in Kuweit

Familiile kuweite considera nunta un eveniment foarte important din viata, pentru care se cheltuie foarte multi bani. In trecut, casatoria era un mijloc prin care se intareau legaturile intre familiile aflate la acelasi nivel social si financiar, cu acelasi crez. Familia obisnuia sa aleaga partenerul, mai putin mireasa sau mirele. Cand era dificil de gasit un partener printre rude, era insarcinata o persoana sa faca acest lucru pentru familie. Cand gasea o fata potrivita, informa familia mirelui, iar dupa ce aceasta cadea de acord, persoana informa si familia miresei. Dupa consimtamantul ambelor familii, se fixa o data a intalnirii.


Pe perioada logodnei, logodnicei nu ii era permis sa paraseasca casa si nici sa intalneasca pe cineva. Tatal mirelui ii dadea fiului sau o suma de bani pentru a cumpara un cadou de nunta, numit "DAZA". Daza consta in 4 vestminte pretioase, 2 seturi de haine, prosoape, cuverturi si paturi. Un grup de femei care se ocupa de organizarea petrecerii vor purta aceste cadouri la casa logodnicei in noaptea zilei de Luni sau Marti. Sub lumina lanternei, grupul canta intreg drumul de la casa logodnicului pana la logodnica. Daca tatal fetei accepta cadoul, asta inseamna ca a binecuvantat casatoria. El se va pregati pentru trusoul miresei.
In noaptea nuntii, mirele parcurge drumul de la casa lui pana la casa miresei, insotit de tata, unchi, rude si vecini. Cand ajunge la casa ei, "cantaretele" il primesc.

Cateodata se tine in casa familiei miresei o petrecere numita "Jalwa", mireasa poarta vestminte verzi si sta intr-un loc special. O esarfa verde din matase va fi aruncata in jurul ei. Cateva femei din familie si muzicieni tin de marginile esarfei, ridicandu-le si coborandu-le, in acord cu ritmurile melodiei traditionale. Apoi, mireasa este adusa stand pe scaun in incaperea unde asteapta mirele.
Prima saptamana pentru proaspat-casatoriti se desfasoara in casa fetei. Dupa aceasta saptamana, cuplul se muta in casa familiei mirelui, cu ajutorul alaiului familiei si vecinilor. Mamei fetei nu ii este permis sa mearga impreuna cu fiica sa.

Schimbarile in viata sociala din Kuweit sunt reflectate in felul cum sunt alesi partenerii de viata. Relatiile intre barbati si femei au devenit oarecum mai flexibile, tinerii intalnind fetele in ziua de azi la evenimentele sociale ale familiei, la facultate, la munca, in cluburi sau alte locuri.
In consecinta, o fata kuweita se poate logodi cu un barbat din afara familiei, un kuweit care studiaza in afara se poate insura cu o straina. Mai mult, nivelul de educatie superioara si ofertele de munca au condus la cresterea varstei medii de casatorie pana la 23-24 ani.
Dupa alegerea unui partener, trebuie atras consimtamantul familiei. Apoi urmeaza traditiile formale, care sunt o combinatie de vechi si nou.. Ca si in trecut, tanarul cere in casatorie o fata cerandu-i tatalui (daca traieste) sau altui barbat din familie mana ei. Mai tarziu, ei discuta chestiuni financiare cum ar fi zestrea. Dupa ce toate lucrurile sunt stabilite, se da o petrecere de logodna in casa fetei pentru a sarbatori evenimentul.
Perioada de logodna nu este fixa, dar de cele mai multe ori tine o luna. Petrecerea de nunta are foarte multi invitati si se tine in sali publice sau in hoteluri. O petrecere se da intre barbati pentru sarbatorirea mirelui, si una intre femei pentru sarbatorirea miresei. citeste mai mult[1]

Unelte personale