Nunta in Mexic - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in Mexic

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Nunta in Mexic

Traditii de nunta mexicane

Traditiile de nunta latine si mexicane incep sa fie integrate din ce in ce mai mult in nuntile din toata lumea. Iata care sunt acestea:

Cine plateste pentru nunta

Ambele famiilii sunt implicate in planificarea nuntii si ajuta financiar mirii. Nu numai parintii si bunicii platesc si ci si domnisoarele si cavalerii de onoare. Acestia formeaza perechi iar fiecare pereche plateste pentru un anumit obiect sau serviciu. O pereche aduce buchetul, altul mataniiile (lazo), pernele pe care trebuie sa ingenuncheze mirii, cele 13 monede de aur sau argint.

Invitatiile de nunta

In traditia mexicana, pe invitatiile de nunta sunt scrise numele parintiilor celor doi miri alaturi de numele celor care fac invitatia si informatii despre receptie. Invitatii trebuie sa aduca cu ei invitatia pentru a participa la nunta.

Lazo - lasso

Un lazo este o panglica sau un snur decorat asemenea mataniilor, care se pune in jurul gatului celor doi. Lazo-ul este plasat in forma de opt (infinit) in timp ce mirii ingenuncheaza in fata altarului, pentru a afirma uniunea lor si incredintarea ca vor fi pentru totdeauna unul alaturi de celalalt. Traditia legata de lazo este asociata cu o rugaciune si are loc dupa ce mirii au facut schimb de juraminte. Se poate opta si pentru aplicarea lazo-ului in jurul incheieturilor. Cuplul poarta lazo-ul pana la sfarsitul ceremoniei, atunci cand acesta este scos si daruit miresei ca suvenir.

Arras - cele 13 monede de aur

Mirele ofera miresei 13 monede de aur binecuvantate de catre preot. Cele 13 monede reprezinta pe Hristos si cei 12 apostoli. Arras-ul este dat miresei ca simbol al increderii pe care mirele il are in aceasta.

De regula mirele prezinta monedele intr-o cutie decorata din aur sau argint. Aceasta traditie spune despre mire ca este gata sa o intretina pe mireasa lui. Monedele devin o parte a mostenirii de familie.

Dansul banilor

Dansul Banilor presupune ca barbatii invitati la nunta sa plateasca pentru a dansa cu mireasa. Fie mireasa poarta o poseta iar dansatorii ii pun bancnote in ea, fie acestia prind cu acul bancnote de rochia miresei. citeste mai mult[1]

Unelte personale