Nunta in Portugalia - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in Portugalia

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Nunta in Portugalia

Traditii de nunta portugheze

Afla care sunt principalele traditii ale nuntii portugheze.

La receptia nuntii, pantofii miresei sunt pasati de la un invitat la altul si umpluti cu bani pentru luna de miere a proaspetilor casatoriti.

Cineva din partea mirelui cere mana miresei mergand la tatal acesteia. Odata ce fata isi da consintamantul se tine o liturghie urmata de o mica receptie. Mirele si mireasa aleg domnisoara de onoare cunoscuta ca madrina si cavalerul de onoare, respectiv padrihno.

Cununia religioasa

Preotul leaga mainile cuplului cu o esarfa si apoi le cere mirilor sa faca schimb de inele. La iesirea cuplului din biserica prietenii si rudele arunca cu flori si bomboane.

Receptia

In timp ce este taiat tortul de nunta, se bea sampania in cinstea proaspetilor casatoriti. Prima bucata de tort este oferita unui prieten necasatorit. Receptia este marcata de o traditie populara copo d'agua care indica o cana de apa. In timpul acestui ritual, mireasa si mirele merg de la masa la masa pentru a petrece timp cu invitatii si sa se asigura ca toti se simt bine.

Faimosul vin portughez este servit la receptie.

Traditia spune ca proaspetii casatoriti trebuie sa plece de la receptie inainte de sfarsit, pentru a-si petrece noaptea impreuna. Acest lucru nu este asa usor intrucat mirii trebuie sa scape si sa evite toate jocurile pe care le desfasoara invitatii. Iesirea lor se transforma intr-o mare competitie, unde invitatii incearca sa opreasca mirii sa plece, facandu-le mici sotii cum ar fi ascunderea bagajului, luarea masinii sau punerea mirilor in centrul atentiei toata seara. mai mult[1]

Unelte personale