Nunta in Ucraina - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in Ucraina

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Nunta in Ucraina

Traditii de nunta ucrainiene

Prima dintre actiunile unei nunti ucrainiene este logodirea.Mirele insotit de parintii lui si de doi barbati cere mana miresei mergand la parintii acesteia. Daca mireasa accepta aceasta le pune barbatilor niste prosoape iar familiile fac schimb de cadouri.

Una dintre traditiile de nunta ucrainiene spune ca mama mirelui pregateste o paine rotunda, special decorata si presarata cu sare. Aceasta paine este adusa pe un prosop, iar daca mireasa accepta cererea in casatorie, nunta este stabilita de parintii ambelor familii. Daca mireasa nu vrea sa se marite, aceasta ofera un dovleac familiei mirelui.


Invitatii de nunta

Joi sau vineri se coace o paine ritualica numita korovai sau shiskas. Mirele si mireasa merg prin sat si ofera bucatele din aceasta paine drept invitatii de nunta.

Mirele ajunge la casa miresei si ingenuncheaza in fata locuintei. Mireasa este apoi escortata de mire si ambele familii pana la primarie sau biserica.

Obiecte cu semnificatii

Mama miresei trebuie sa arunce cu frunze de trandafiri, monede si seminte spre mireasa si mire atunci cand pleaca de la casa miresei. Aceste ingredeinte semnifica abundenta, prosperitatea economica si respectul.

In trecut nunta la ucrainieni era asemenea unei piese de teatru si presupunea jucarea mai multor ritualuri specifice care simbolizau crearea unei baza puternice si a unei noi familii. mai mult despre[1]

Unelte personale