Nunta in Ungaria - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in Ungaria

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Nunta in Ungaria

Traditii maghiare de nunta

Nuntile maghiare din prezent seamana mai mult cu cele din SUA dar sunt si cupluri care doresc sa faca nunti traditionale.
In mod traditional cu trei zile inainte de nunta mirele si mireasa merg din casa in casa si invita nuntasi la petrecerea lor de nunta.
Rochia de nunta a miresei maghiare este viu colorata si are in general multe insemne florale pe ea. Rochia este facuta in mod normal din trei culori viu colorate si care se completeaza cu o tunsoare ce seamana cu un manunchi de spice de grau ce vrea sa semnifice fertilitatea si bunastarea. Azi in schimb miresele maghiare prefera o rochie de mireasa alba asa cum se intampla in SUA.
In mod traditional mirele pleaca de la el de acasa prin sat cu nuntasi spre casa miresei de unde trebuie sa-i ceara mana miresei de la parinti. In anumite traditii mireasa este furata si ea trebuie cumparata de catre mire.
Mirele este asteptat acasa la mireasa cu un pahar de vin si la poarta nuntasi canta si sarbatoresc casatoria. Deasemena mirele si mireasa vor sparge un ou de podea pentru ca viata lor si aurmasilor lor sa fie sanatoasa si fara boli. Se mai arunca si un pumn de banuti care este maturat de mireasa acest lucru semnificand harnicia miresei.
De la casa miresei se merge dupa aceea la primarie unde mirele impreuna cu mireasa si doi martori se casatoresc in fata ofiterului starii civile. Dupa aceea se face la biserica cununia religioasa.
Seara toti nuntasii sunt invitati sa petreaca pana la zi impreuna cu mirii. mai mult[1]


Unelte personale